OnePlus je već neko vrijeme poznat po tome što nudi dobar omjer uloženo-dobiveno. 3T model je prošle godine ponio epitet kao jedan od najbolji smartphonea na tržištu, iako je cjenovno dosta bio ispod konkurencije, Galaxy S7, LG G5, HTC 10.

Predstavljanje OnePlus 5 će biti 20. Juna, gdje će biti otkriven konačno dizajn samog uređaja, kao i njegove konačne specifikacije i cijena po kojoj će se predavati.
Do sada OnePlus je uspio jako dobro cjenovno konkurisati konkurenciji iz višeg cjenovnog ranga, tako ponudivši svojim mušterijama smarphone sa jakim hardverom po niskoj cijeni.

Prve slike koje su procurile, otkrivaju kako su iz OnePlus-a uveliko bili inspirisani dizajnom iPhone 7 Plus, kako izgledom, tako i položajem dvije kamere na pozadini samog uređaja.

Ostaje da pričekamo 20. Juni kada će se više znati o svemu. Da li će OnePlus i ove godine uspjeti napraviti flagship killera, ili će ipak podići cijenu. Podsjećanja radi, OnePlus 3T je koštao 439€.

Danas je CEO OnePlusa, Peter Lau, na kineskoj društvenoj mreži Weibu, objavio noćnu sliku koja je uslikana sa novim OnePlus 5.

Sa ovim potezom, iz OnePlusa nagovještavaju da će sa ovogodišnjim modelom biti fokus na kameri. Bilo kako bilo, ostaje da pričekamo otprilike dvije sedmice, kada će biti zvanično šta OnePlus smijera sa ovogodišnjim modelom.

 

Podijeli